Fibromyalgian kivut hellittivät BEMER-hoidon avulla

 

Anna sairastaa fibromyalgiaa ja artroosia. Fibromyalgia on kipua lihaksissa ja sidekudoksissa aiheuttava krooninen oireyhtymä. Se on yleisintä yli keski-ikäisillä naisilla. Kyse on keskushermoston herkistymisestä.

 

Oireet ovat moninaisia ja myös unettomuus  ja uupumus kuuluvat usein tautiin. Fibromyalgiaan voi liittyä yleistä kipuherkkyyttä. Taudin syntyä ei tunneta, mutta pitkäaikaisen stressin tai infektion epäillään altistavan oireille.

 

”BEMER-hoidosta on ollut suunnaton apu liikkumiskykyyni varsinkin aamuisin. Minulla on paitsi fibromyalgia, myös artroosia melkein kaikissa nivelissä”, Anna kertoo.

 

Atroosi eli nivelrikko on nivelsairaus. Nivelrikko voi aiheuttaa muutoksia nivelrustossa ja luussa. Kyseessä on etenevä, parantumaton sairaus, jossa nivelrusto rappeutuu. Jomottava kipu voi olla jatkuvaa. Oireita voidaan kuitenkin lievittää ja rappeutumista hidastaa.

 

Konttaaminen on historiaa

 

Anna on käyttänyt BEMER-hoitoa neljän vuoden ajan. Hoitoon on syntynyt suorastaan riippuvuus, sillä Anna totesi pian kipujen palaavan jälleen, jos hoidossa on pidempi tauko.

 

”Otan yöhoitoa uniohjelmalla ja varmistan sillä levollisen yön ja pirteän aamun. Aiemmin aamu saattoi alkaa konttaamalla tai tukea hakemalla. On ihanaa saada nukkua yöt kivuitta. Päiväkipuihin otan erilaisia hoito-ohjelmia. Hoitojen yhteydessä on vain muistettava juoda riittävästi vettä”, Anna kuvailee.

 

Kipulääkkeiden syönnin Anna on pystynyt vähentämään minimiin.

 

”Tarvitsen nykyisin kipulääkkeitä kerran viikossa tai kahdessa. Ennen niiden syönti oli päivittäistä. Nykyisin pystyn taas tekemään jopa lumitöitä, mikä ei vuosiin ollut mahdollista”, Anna sanoo.

 

BEMER-hoidon aloituksen aikoihin Anna kävi OYS:n kuntoutuspolilla hoidossa.

 

”Lähtötestauksen tulokset olivat tosi surkeat. Kun oli päätöstestauksen aika, hoitajat eivät olleet uskoa silmiään. He tenttasivat, mitä olin tehnyt kuntoni hyväksi. Kerroin heille BEMER-hoidosta. Jotkut olivat kuulleetkin siitä. Lääkäri ei uskonut tilanteen parantumiseen. Hän ilmeisesti ajatteli, että olin huijannut”, Anna kertoo.

 

Kipulääkereseptiä Anna ei enää kokenut tarvitsevansa, itsehoitovalmisteet apteekista riittävät taltuttamaan satunnaista kipuilua. 

 

Kivut palasivat hoitotauon aikana

 

”Minun kohdallani hoitoalustan vaikutukset olivat  niin selvät, että miehenikin hankki samanlaisen. Hänkin käyttää sitä öisin ja lisäksi aktiivisena hiihtäjänä palautumiseen”, Anna sanoo.

 

Viime kesänä Anna halusi kokeilla voisiko olla ilman BEMER-hoitoa. Hän ei ottanut hoitoa pariin kuukauteen. Kivut alkoivat kuitenkin palata pikku hiljaa ja pian oli turvauduttava taas kovempiin särkylääkkeisiin.

 

”Onkin alkanut pelottaa, mitä tapahtuisi, jos BEMER-laitteisiin tulisi vaikka vikaa.

Onneksi miehellänikin on BEMER!”