Kivuliaat sairaudet oireettomiksi BEMER-hoidon myötä

 

Kivut olivat niin kovia, ettei voinut puhua vain säryistä. Selkärangan ympärillä tuntui tuskallinen kipu. kipu valtasi koko kehon päästä varpaisiin. Oikean diagnoosin löytäminen vei aikaa, eikä toimivaa lääkehoitoa siltikään ollut.  BEMER-hoito toi lopulta avun monisairaalle Hannelille.

 

62-vuotiaan Hannelin sairaskertomus ei ole kevyt. Pitkän oireilun jälkeen löytyi hemakromatoosi, perinnöllinen sairaus. Lisäksi Hannelilla havaittiin lopulta myös fibromyalgia, joka aiheuttaa kovia kipuja.

 

Hemakromatoosi on perinnöllinen raudankertymäsairaus, jossa rautaa imeytyy liian suuria määriä suoliston kautta elimistöön. Raudankertyminen aiheuttaa erilaisia oireita, mm. nivelkipuja, ihonvärin muutoksia, maksan toimintahäiriöitä ja elimestä riippuen monia muita oireita ja sairauksia.

 

Työnteko ei enää onnistunut

 

”53-vuotiaana jäin kokonaan pois työelämästä. Pidin työstäni asiakaspalvelutehtävissä, mutta hymy alkoi hyytyä tuskallisen olon vuoksi. Lihaksisto meni myös heikoksi hemakromatoosin myötä.

Koiratkin lenkittivät ennemmin minua kuin minä niitä. Lopulta oleilin vain sisällä, koska kivut veivät voimat.”

 

"Muun muassa jalkaterissä oli valtavat kivut. Käsien takia päivittäiset kotiaskareet tuottivat vaikeuksia", Hanneli kuvailee.

 

Nivelissä oli  tulehduspesäkkeitä, jotka aiheuttivat särkyjä ja kipuja. Sormen osuessa  jonnekin piti huutaa kivusta.

 

Lisäksi Hanneli sairastaa ihopsoriasista. Psoriasista hän ei ole kuitenkaan pitänyt haitallisena, koska se ei aiheuta särkyjä ja kipuja.

 

Neljän kuukauden hoito toi elämän takaisin

 

Nyt Hanneli on käyttänyt BEMER-hoitoa lähes kolmen vuoden ajan. Sukulaisen suosituksesta hän osti laitteen itselleen, kun ankariin kipuihin ei löytynyt hoitoa ja ainainen väsymys vaivasi.

 

”Neljän kuukauden säännöllisen hoidon jälkeen havaitsin kipujeni hellittävän ja tulehdusten sormista lähteneen. Jalkaterien kipujen loppuminen vei noin vuoden.

Tulehduspatteja ei enää ollut”, Hanneli iloitsee.

 

Kortisonipiikkien ottaminen tyvinivelten väliin oli ollut sekin kivuliasta. Nyt piikkejä ei enää tarvittu ja tulehduskipulääkkeetkin voitiin jättää pois. Sormien vääntyminen pysähtyi. Nilkkojen säryt katosivat, samoin jalkaterien ja polvien sisäpintojen kivut. Lonkkaan ja nivuksiin tuli ennen niin polttava särky nukkumaan mennessä, ettei nukkumisesta tahtonut tulla mitään.

 

”Ennen sormien särky esti kiertämästä pesurättiä kuivaksi. Huomasin, että pystyin taas kiertämään rättiä, ottamaan maitopurkin yhdellä kädellä jääkaapista tai solmimaan kengännauhat! Tuolilta ylösnouseminenkin vaati tukea ja portaissa vedin itseäni kahdella kädellä ylös. Nyt juoksen portaat ylös ja rakkaimmat harrastukset uinnin ja tanssin olen voinut taas aloittaa. Elämä maistuu!”

 

Hanneli kokee saaneensa elämänsä takaisin. Tavalliset kotityöt sujuvat ja puutarhassakin jaksaa kyykkiä, kun välillä ottaa BEMER-hoidon.