Kaikki alkoi n.2 vuotta sitten oikean käden rannekivusta. Ajattelin vain, että olen satuttanut sen tai jotain. Sitten kipu levisi vasempaan käteen ja niistä kyynärpäihin. Lääkärissä sanottiin, että ne ovat rasitusvammoja, koska opiskelin ja tein töitä samaan aikaan. Epäilin diagnoosia heti, koska olen tehnyt elämäni aikana rankempaakin ja pidemmällä aikavälillä. Sitten romahti! Kipu siirtyi polvista nilkkoihin ja sen jälkeen lonkkiin. Myös selkävaivat, joista olen kärsinyt aina, pahenivat.

Olin töissä kunnes käsistä lähti tunto. Tavarat putosivat enkä tuntenut mitään. Lääkäri laittoi minut 1,5 kuukauden sairauslomalle ja siitä alkoi hoitokierre. Puolitoista vuotta yhteensä kävin erilaisissa hoidoissa kunnes reumatologi diagnosoi fibromyalgian. Olo oli helpottunut, mutta samalla pettynyt. Pitkään olin sitä mieltä, että fibromyalgia ei ole sairaus, koska sitä ei voida todeta mm. laboratoriokokeilla.. mutta ajan ja kipujen kanssa aloin uskoa siihen.

Nyt lääkkeenäni on Triptyl, jonka avulla yritän pärjätä. Esikoiseni voimalla jaksan yrittää eteenpäin, mutta silti joudun nähtävästi irtisanoutumaan nykyisestä työstäni, koska kipu- ja puutumistilojen vuoksi en voi tehdä töitä. Koulutuksenikaan ei auta. Nyt yritän ammatinvaihtokoulutuksella eteenpäin.

 

22 v. mies